danimilosasmilojevica2021mala

  ugmilosmilojeviccrnabara

  4NAUCNISKUPmilosmilojevic

  О Манифестацији

  PozivnicamilossmilojevicubeograduМанифестацију "Дани Милоша С. Милојевића" формирало је удружење "Милош Милојевић" у току 2017. године у оквиру програма обележавања 120. година од смрти великана Милојевића. Манифестација је проистекла услед обједињавања вишедневног програма у Београду,  те је манифестација понела назив "Дани Милоша С. Милојевића" у Београду.

  У жељи да Милојевића приближимо родној Црној Бари, а тиме допринесемо свеопштој популаризацији нашег места, обичаја, културе, туризма и сл. крајем 2017. године Удружење "Милош Милојевић" упутило је предлог Месној заједници Црна Бара за покретање манифестације "Дани Милоша С. Милојевића" -  Црна Бара. Том приликом основали смо манифестацију "Дани Милоша С. Милојевића" - Црна Бара која се 2018. по први пут одржала у родном месту великана као вишеденевна манифестација.

   

  Напоменућемо и чињеницу да је Удружење "Милош Милојевић" Црна Бара, од дана оснивања (2010. година) у Црној Бари, дан смрти Милојевића (24. јун) обележаван поменом Милошу С. Милојевићу. Стекли су се услови да се захваљујући новонасталим догађајима, овај дан прошири на вишедневне активности и тиме је оправдан настанак манифестације "Дани Милоша С. Милојевића".

  Сегмент одржавања манифестације у Београду друштво из Црне Баре није изгубило већ напротив одржало је, тако што се на дан рођења великана, 16. октобар, обележава Свечаном академијом "Милош С, Милојевић" која је у неку руку сасатавни део манифестације. Тада се представљају резултати одржане манифестације са акцентом на представљање одштампаног Зборника радова са научног скупа са међународним учешћем, као и представљање годишњих активности удружења. Удружење у оквиру програма Свечане академија "Милош С. Милојевић" додељује установљене нагреде:

  • Орден "Милош С. Милојевић" 1, 2 и 3. степена
  • Награда за животно дело "Милош С. Милојевић"
  • Милошево Гушчије перо,
  • Повељу "Милош С. Милојевић" и
  • Захвалнице.

  Данас је манифестација "Дани Милоша С. Милојевића" Црна Бара Међународног карктера и као таква прва је у нашој општини. Одолева савременим изазовима и обједињава истрајне и упорне сараднике друштва. Носилац - мотор замајац је  Удружење "Милош Милојевић" које развија растући концепт јединствен научно-културни и туристички, што га по самом садржају издваја како у региону, тако и у самој Србији. Као таква међународна манифестација је у порсату гледано на сам програм, бројност посетилаца и др.  Манифестација је добила и облике сличних програма вишедневног обележавања сећања на Милоша С. Милојевића, и у другим градовима као што је град Ниш (2019). Верујемо да ће у будћности бити више градова где ће се знаменити великан 19. века успешно представљати у сличним форматитима, гледајући на чињеницу да је Милојевић почасни грађанин више градова Јужне Србије (Ниш, Прокупље, Куршумлија, Врање, Лесковац и др). Заправо, на свим местима где СрБство опстаје и одолева савременим изазовима.

  Уз најлепше жеље поздрављамо Вас до летњих дана, када у Мачви реализујемо сада традиционалне како неки кажу "Милошеве Дане". Добро дошли.

  Удружење "Милош Милојевић" Црна Бара

  Донацијe

  УКОЛИКО ИМАТЕ МОГУЋНОСТИ И ЖЕЉУ ДА ПОМОГНЕТЕ РАД УДРУЖЕЊА "МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ" ЦРНА БАРА, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

  5 10 20 50 50 pejpal

  ЧУВАЈМО СРБСТВО!
  Хвала Вам.

  Удружење МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ Црна Бара

  ПОСЛОВНИ ПОДАЦИ

  Удружење „Милош Милојевић“

  В.Марјановића бр.6, Црна Бара
  ПИБ: 110071060
  Матични број: 28231504

  Текући рачун:

  200-2885130101013-82

    APR     PIB
    pdf     pdf

  Design by Novica.info